Monday, April 20, 2015

Gulvafslibning er en fantastisk god måde at forny og opfriske et gammelt og slidt trægulv.

Gulvafslibning er en fantastisk god måde at forny og opfriske et gammelt og slidt trægulv. Det er en hurtig og enkel metode hvor man ved hjælp af sandpapir afsliber gulvoverfalden. Sandpapir med forskellige kornstørrelser, hvilket vil sige grovheder eller finheder om du vil, afsliber stille og roligt gulvoverfladen. Dette har vi beskæftiget os med i mange år og kan give dig råd, vejledning og inspiration til din næste gulvopgave. 


Gulvafslibning bør udførese af en fagmand, en professionel gulvmand. Han kan med sin erfaring, uddannelse og ekspertise vurdere gulvet beskaffenhed og ved en gulvvurdering eller gulvtjek fastslå, om trægulvet er egnet til en gulvafslibning. I langt de fleste tilfælde er en gulvafslibning muligt, men i fald at gulvet er for tyndt eller undermineret af råd, svamp eller borebiller må en sanering og nyt trægulv desværre være den eneste løsning. 

Vi har sjældendt været udsat for at opgive en gulvafslibning  på grund af gulvets beskaffenhed men må sige, at det er en mulighed i værste fald. Såfremt et trægulv er meget tyndt hvor man er usikker på om en afslibning er muligt, kan der foretages en såkaldt mellemslibning hvor der ikke afslibes noget af træet men at den gamle overfladebehandling nulstilles på en sådan måde at der kan påføres en ny og tidssvarende gulvbehandling. 

Dette udføres ofte ved oliebehandlede og lakerede trægulve som skal påføres en ny gulvoverflade. I tilfælde hvor der modsat ikke er muligt med en afslibning på grund af overfladebehandlingens karakter, må der udføres en gulvafhøvling. Gulvafhøvling er, modsat en gulvafslibning, en metode der arbejder sig dybt ned i træet.

Her benyttes skarpe klinger som nærmest ligner knive. Disse udvinder høvlspåner og nærmest skræller overfladen af træet. Gulvarbejde, gulvforbedring og gulvrenovering af forskellig slags udføres af os. 

Her kan du gøre brug af vores viden og  ekspertise når det gælder opfriskning og forbedring af det eksisterende trægulv. Ønsker du information og mere viden om de enkelte muligheder for gulvrenovering og gulvbehandling, er du meget velkommen til at kontakte os for en snak. 

No comments:

Post a Comment