Monday, April 20, 2015

Gulvafslibning har været udført i mange år til opfriskning af trægulve.

Gulvafslibning har været udført i mange år til opfriskning af trægulve. Før man opfandt sandpapir som er midlet til at afslibe træ, benyttede man skrabejern. Her blev trægulve skrabt hvorved den gamle overflade blev fjernet. Foruden skrabning af trægulve har man i gamle dage benyttet en såkaldt 'sandskuring'. Her smed man simpelthen sand ud på trægulve. Når gulvet betrædes afslibes gulvet automatisk slet og ret. Endnu et eksempel på hvordan erhveret eller håndværket har udviklet sig igennem tiden.



 Idag benyttes der, som sagt, sandpapir hvor en gulvslibemaskine har en valse hvorpå der er påspændt sandpapir, som ved rotation fjerner den gamle overfladebehandling. Gulvafslibning er et speciale, et håndværk, som udføres af en række gulvslibere landet over. Gulvfolk og gulvfirmaer med speciale i gulvrenovering og forskellige former for gulvarbejde, herunder afslibning og afhøvling af træ og trægulve.

De fleste gulvfirmaer har specialiseret sig i netop denne diciplin, man andre har det blot som en bibeskæftigelse til tømrer- eller snedkerarbejde. Et nyafslebet trægulv kan ikke stå alene, idet træ uden en beskyttende overflade forholdsvis  hurtigt vil forgå. Derfor kan der med fordel påføres en gulvbehandling med lak, lud eller olie. Det er også muligt at udføre gulvarbejdet selv som gør-det-selv gulvmand.

 Her kan gulvsliber leje foretages forskellige byggemarkeder og farvehandlere landet over. Udlejning af gulvslibemaskiner er også muligt hos nogle af de etablerede gulvfirmaer, hvor du også kan få gode råd og vejledning. Gulvforbedringer og gulvrenovering udføres bedst af en professionel gulvmand hvor du er sikker på at få gulvarbejdet udført i allerbedste kvalitet. Kontakt os gerne for en snak om dine trægulve, så kan vi hjælpe dig med den helt rigtig løsning. Det er gratis og helt uforpligtende.

No comments:

Post a Comment