Thursday, March 28, 2013

Gulvafslibning giver flotte gulve med en ny overflade

Der er mange praktiske overvejelser at gøre sig ved gulvafslibning og efterbehandling af trægulve. Vælg den gulvbehandling der vil være mest praktisk i forbindelse med rummets anvendelse. Find ud af hvilke ønsker og behov du har  samt hvilken løsning der er bedst for rummenes anvendelse. Her tænker jeg specielt på gulvenes brug, hvor meget slid der vil blive på gulvet samt om gulvbehandlingen skal holde i mange år frem i tiden. Jo længere levetid for gulvet, jo dyrere en efterbehandling må der bruges. De fleste typer af gulvbehandling gennemgår tests for holdbarhed. Og 50 - 100.000 påvirkninger er acceptabelt for en enkelt gulvbehandling.
Hvilken gulvbehandling kan anbefales
 Tænk på hvor nemt det vil være at rense gulvene, eller få dem afslebet. I overvejelserne skal rengøring og vedligeholdelse tages med som en vigtig del. Det er ikke nok med et flot trægulve, men det må også være smudsafvisende samt let at rengøre og vedligeholde.
Der er flere forskellige overfladebehandlinger at vælge imellem:
• Bejdsning
• Voksbehandling
• Sæbebehandling
• Lakering
• Oliebehandling
• Ludbehandling
Vælg en overflade som passer til det visuelle i boligen. Væggenes farver, billeder, lamper, interiør og kunstgenstande må give en visuel helhed. Om det er iøjnefaldende, smukt og dekorativ er af betydning afhængig hvilken stil man er til.
Gulvafslibning giver basis for minimalisme
Et nyafslebet trægulv stå flot, uspoleret og rustikt. Det er en fantastisk følelse at have et nyafslebet trægulv. Men det er desværre nødvendigt med en behandling med olie, lak, voks eller sæbe for at skabe en slidstærk overflade. Et trægulv uden nogen form for beskyttelse, er ligesom en menneske krop uden tøj. Det er vigtig at beskytte et trægulv imod slid, og normal nedbrydning.
Prøv en konstraterende farve på gulvet
Den nemmeste måde at give et plankegulv et karakteristisk udseende på , vi være at anvende kontrasterende farver eller nuancer snarer end en matchende. Dette giver nøjagtig den samme finish, men man opnår blot en anden farvekontrast. Et nyafslebet og nybehandlet trægulv ser fantastisk vidunderlig ud, når den er påført en kontrastfuld farve i forhold til vægge karme og panelder. Men passer møbler og interiør så til farvesammensætningen? Det er jo altid et godt spørgsmål, hvor meget en gulvafslibning støver. Hvor meget støv vil der komme når trægulve afslibnes? Det er meget lidt men man kan næsten kun finde ud af det når arbejdet er udført. Men med en gulvafhøvling, gulvafslibning og gulvbehandling har man i hvert tilfald mulighed for at skabe den rette effekt, som er elegant og fremragende til at understrege træet åretegninger og strukturer.  Det er også muligt at matche farver brugt andre steder i boligen. Ofte er der åbent imellem de enkelte værelser og det er jo langtfra sikkert at rummene består af de samme møbler og farver.
Hvad med trægulve i countrystil
Møbler og kunstgenstande kan fungere godt i et smukt soveværelse eller en dagligstue, hvor det kan se smart ud og komplimentere trægulvet på bedste vis. Hvis du har polstrede møbler med knapper og border, så bør du selvfølgelig tilpasse gulvet og farverne herefter. Og det er ligegyldigt om du vælger en italiensk inspirerede stil eller country stil.

No comments:

Post a Comment