Monday, January 19, 2015

Gulvafslibning eller gulvafhøvling

Gulvafslibning eller gulvafhøvling

Der findes faste og svømmende trægulve. Plankegulve svømmende ses sjældent, der er ofte lamelgulve og parketgulve der er lagt på denne måde. Normal bræddegulve eller plankegulve er fastgjort som fer og not og derefter sømmet fast på tværgående strøer. Hvad gulvafslibning eller gulvafhøvling angår er kan begge typer gulve afslibes og efterbehandles.



Afslibning af bord

Normalt tager vi os kun af afslibning af trægulve. Dørtrin, vindueskarme, bord og bænke kan også afslibes med en gulvsliber men møbler og lignende holder vi os normalt fra. Grunden er at vore maskiner er meget tunge og dermed uhåndterlige på små emner som møbler.

Trægulv ludbehandling

Der findes en række forskellige typer gulvbehandling og her er ludbehandling en af dem. Med lud undgår man de gule gulve som mange kender, hvilket vil sige at lud forhindrer træet i at gulne. Her efter kan der så påføres en gulvbehandling efter ønske og behov. Det kunne for eksempel være:

Olie
Lak
Lud
Voks
Sæbe

Det er også muligt at kombinere de forskellige gulvbehandlinger så effekterne holdes sammen og giver en ny gulvbehandling. Det er meget populært at tilsætte farve til sine trægulv, herunder hvidpigment:

Lud + olie
Lud + lak
Lud + voks
Lud + sæbe
Hvid olie
Hvid lak
Bejdse

Bejdse er en helt anden mulighed hvor trægulvet indfarves med en mørk farve. Det kunne være en imitation af en eksotisk træsort. Der findes et hav af forskellige farver, herunder:

Teak
Mahogni
Palisander
Rød
Blå
Sort
Grøn
Grå

samt en masse andre. Kontakt eventuelt din gulvmand og få en snak. I større farvehandere og byggemarkeder kan du hente inspiration og se prøver med de forskellige farver.

Wiking gulv tilbud

Wiking er et af de helt store mærker indenfor nye trægulve. Her kan du få et tilbud på plankegulve, parketgulve og lamelgulve. Mange af de nævnte typer gulve har en overflade som er tilpasset nutidens behov. Det vil sige med hvid lak eller hvid olie. Mulighederne er mange hos Wiking og du finder yderligere information på hjemmesiden.

Gulvbelægning Kælder

Enhver kælder har betongulve som basis, og derfor kan det være nyttige at få en mere behagelig og smuk overflade. Gulvmaling kan være en løsning men den vil ikke give gulvet en varmere overflade. Er der gulvvarme i kældergulvet så er det naturligvis noget helt andet. Trægulve er absolut også en mulighed og vi lægger mange trægulve i kælderrum. Plankegulve eller parket kan være en løsning, og de nye lamelgulve med deres klik-system er meget brugt. Det er billige samt lette at lægge. Den eneste ulempe er, at de kun kan afslibes et mindre antal gange. Så en gulvrenovering kan være problematisk på sigt.

Gulv og vægfliser


Når der skal indrettes eller renovers så skal boligindretningen naturligvis tænkes igennem. Hvordan skal harmonien være i boligen og hvilke elementer skal matche til hinanden. Hvilke farvesammensætninger kan være en fordel og hvordan vil det naturlige lysindfald påvirke helheden. Maling af loftert og vægge skal passe til gulvet. En gulvafslibning kan være aktuelt såfremt gulvet trænger til en opfriskning, og den efterfølgende gulvbehandling kan lave gulvet lys eller mørkt afhængig af ønsker og behov.

No comments:

Post a Comment